Loading...
GORT 1940

Update onderzoek bouwdossiers februari

Bron tekeningen: Stadsarchief Rotterdam

In onze vorige update spraken wij over een verkorte lijst van gebouwen.
Een van de gebouwen op deze lijst is het imposante bedrijfsverzamelgebouw Plan C. Deze naam zal voor veel Rotterdammers bekend klinken door het gelijknamige muziekcafé dat jarenlang in de Oude Haven op praktisch de fundamenten van haar voorganger stond.
Helaas heeft muziekcafé Plan C onlangs haar deuren moeten sluiten.

Plan C is ook te zien op vele oude foto’s, tekeningen en ansichtkaarten van Rotterdam. Een imposant gebouw dat tot de verbeelding spreekt.

Dankzij een gift van een enthousiaste donateur hebben wij een aantal ansichtkaarten met afbeeldingen Plan C tot onze beschikking.
Daarnaast mogen we gebruik maken van diverse privé collecties waarin tekeningen en schilderijen van dit grootse gebouw ons helpt de juiste details en sfeerimpressies over te brengen. dit is niet altijd mogelijk vanuit de bouwtekeningen uit het stadsarchief.
Zie hieronder een vergelijking van de details in de bouwtekening uit 1887 en een ansichtkaart met een poststempel uit 1907. In deze korte periode zijn al enkele verschillen waar te nemen. Daarom zijn wij erg blij met donaties die er voor zorgen dat wij zo natuurgetrouw mogelijk Rotterdam digitaal kunnen herbouwen

Voor dit gebouw zullen wij een speciale pagina maken waar expliciet de voortgang van de ontwikkeling dit gebouw te volgen zal zijn. Daarnaast zullen wij op deze pagina extra beeldmateriaal verzamelen en tonen uit onze ter beschikking gestelde collecties.