Loading...
GORT 1940

Update onderzoek bouwdossiers april

Bron tekeningen: Stadsarchief Rotterdam

In ons onderzoek zijn wij op bovenstaande overzichtstekening gestuit. Het gaat hier om een deel van het terrein van de oude Diergaarde Blijdorp. Het terrein van de oude diergaarde strekte ongeveer vanaf het Groothandelsgebouw tot aan de Kruiskade en het Henegouwerplein.
Ten tijde van de invasie van Nederland en de aanval op Rotterdam was de Diergaarde gesloten en was men druk bezig met het verhuizen van de dieren. Eigenlijk een vreemde eend in de bijt voor ons project, want met Project GORT richten wij ons op de herbeleving van Rotterdam tot en met 1 dag voor het bombardement. Nu de Diergaarde op dat moment gesloten was voor het publiek kon men eigenlijk de oude Diergaarde toen al niet meer beleven.

Een interessant artikel over de oude Diergaarde in de meidagen van 1940 kunt u hier lezen.


Hieronder een selectie van gebouwen die de oude diergaarde rijk was.

Sociëteit
Apenhuis
Roofdierengebouw
Muziektempel
Plantenhuis